JIPP: Jurnal Ilmiah Profesi Pendidikan (ISSN 2502-7069) adalah jurnal peer-reviewed yang diterbitkan dua kali setahun oleh Fakultas Keguruan dan Ilmu Pendidikan (FKIP) Universitas Mataram, Lombok, Indonesia. Jurnal ini menerbitkan artikel penelitian dan konseptual di bidang teori dan kegiatan pengajaran dan pembelajaran yang berfokus pada pendidikan sains, pendidikan ilmu sosial, pengembangan kurikulum, linguistik dan pendidikan sastra, pengajaran bahasa dan sejenisnya. Jurnal ini diterbitkan dalam versi cetak dan online. JIPP sedang dalam proses terakreditasi dan menjadi anggota cross-reference sehingga semua artikel yang diterbitkan oleh JIPP akan secara otomatis memiliki nomor unik DOI.

JIPP: Jurnal Ilmiah Profesi Pendidikan (ISSN 2502-7069) is a peer-reviewed journal published biannually by Fakultas Keguruan dan Ilmu Pendidikan (FKIP) University of Mataram, Mataram, Lombok, Indonesia. The journal publishes research and conceptual articles in the field of teaching and learning theories and activities focusing on science education, social science education, curriculum development, linguistics and literature education, language teaching and the like. This journal is an open access journal which means that the contents are freely available without any charge to the user or his/her institution. Users are allowed to read, download, copy, distribute, print, search, or link to the full texts of the articles, or use them for any other lawful purposes, with prior permission from the publisher or the author.

This journal is published in both printed and online versions. JIPP is in the processes of being accredited and then become a member of cross-reference so that all the articles being published by JIPP will automatically have unique DOI number.